Balkabağı neyi sever?
Balkabağı nasıl verimli olur?, Çok ağır ve kumlu topraklar dışında hemen her toprakta balkabağı yetiştiriciliği yapılabiliyor. En iyi balkabaklarının ise derin, geçirgen ve su tutma kabiliyeti üstün olan topraklarda yapılabildiği biliniyor. Organik ve mineral bileşenlerinin fazlalığı, toprağın tınlı oluşu ürün kalitesini artırıyor.
Balkabağı nasıl verimli olur?
Balkabağı nasıl verimli olur?,
Çok ağır ve kumlu topraklar dışında hemen her toprakta balkabağı yetiştiriciliği yapılabiliyor. En iyi balkabaklarının ise derin, geçirgen ve su tutma kabiliyeti üstün olan topraklarda yapılabildiği biliniyor. Organik ve mineral bileşenlerinin fazlalığı, toprağın tınlı oluşu ürün kalitesini artırıyor.
Kabak verimini artırmak için ne yapmalı?
Kabak verimini artırmak için ne yapmalı?,
Derin, geçirgen, su tutma kabiliyeti çok iyi, organik ve mineral maddelerce zengin tınlı topraklarda en iyi ürün alınır. Kumlu topraklarda çiftlik gübresi ve ticari gübre kullanılır kabak yetiştiriciliği yapılabilir. Bu topraklarda erkencilik sağlanır.
Bal kabağı çok su ister mi?
Bal kabağı çok su ister mi?,
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk, sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.
Balkabağı güneşi sever mi?
Balkabağı güneşi sever mi?,
Sulama: Bal kabağı bitkisi sulama ihtiyacı yüksek olan bir bitki. Bu sebeple toprağının her zaman nemli olduğundan emin olmalı, sulama düzenini asla aksatmamalısınız. Mümkünse bitkiyi aynı gün ve aynı saatte, dinlendirdiğiniz bir suyla sulamaya özen göstermelisiniz.
Bal kabağı hangi gübreyi sever?
Bal kabağı hangi gübreyi sever?,
Ektiğiniz kabak fidelerini düzenli olarak sulayın ve yeterli güneş ışığı almasını sağlayın. istikametindeki dikimleri tercih etmelisiniz. Bitkiniz günde en az 6 saat güneş ışığından yararlanmalıdır.
Balkabağı kaç günde bir sulan?
Balkabağı kaç günde bir sulan?,
Balkabağı yetiştirilirken organik bileşenlerin tam olması avantaj sağlıyor. Ekim veya dikimden bir ay kadar önce, dekara 3-4 yanmış çiftlik gübresi kullanabilirsiniz. Ticari gübre olarak dekar başına 25-30 kilogram %33 amonyum nitrat, 20-25 kilogram TSP veya dap gübresi, 20 kg potasyum sülfat uygulanıyor.
Kabakta hangi gübre kullanılır?
Kabakta hangi gübre kullanılır?,
Sulama, bitkilerin ihtiyacına göre açık tarlada yapılmalıdır. Balkabağı bitkilerinin ilk büyüme aşamalarında, sulama 3 ila 4 gün arayla yapılmalıdır. Çiçeklenme ve meyve verme döneminde ise sulama alternatif günlerde yapılmalıdır.
Kabak neyi sever?
Kabak neyi sever?,
Gübreleme: Kabak bitkisi gübreyi çok sever. Çünkü, gelişme ve ürün verme dönemlerinde topraktan çok miktarda besin kaldırmaktadır. Bu nedenle kabak bitkisine iyi yanmış çiftlik gübresiyle azot, potas ve fosfatlı kompoze fenni gübre verilir.
Balkabağı nasıl büyütülür?
Balkabağı nasıl büyütülür?,
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için düzenli ve yeterli sulama önemlidir. Kabak bitkisi toprakta nemli bir ortamı sever, ancak su birikiminden hoşlanmaz, bu nedenle drenajın iyi olması önemlidir. Sık aralıklarla sulama, bitkinin gelişmesi ve verim bakımından önemlidir.
Kabak neden meyve vermez?
Kabak neden meyve vermez?,
Bahçede yaklaşık 40 cm derinliğinde 40 cm çapında bir delik kazıp bu alandaki toprağı havalandırıp, organik gübre takviyesi yapın. Toprak içine varsa perlit karıştırmanız kök gelişimini destekleyecek su tutumunu artıracaktır. İyice havalandırıp zenginleştirdiğiniz toprağı tekrar doldurup kabak fidenizi ekin.
Balkabağının bakımı nasıl olur?
Balkabağının bakımı nasıl olur?,
????Salatalık ve kabak bitkilerinde ilk başta erkek çiçekler açar. Bunlar meyve vermez. Bir süre sonra dişi çiçekler açar ve daha önce açan erkek çiçekler onları döller. Bir şekilde toprağınızda çiçeklemeyi teşvik eden bitki besinleri ve enzimleri yeterli miktarda varsa her zamankinden daha fazla çiçek açarlar.
Kabak susuz yetişir mi?
Kabak susuz yetişir mi?,
Lif kabağı yetiştirme aşamasında bol miktarda sulanmalı ve güneş gören bir yere konumlandırılmalıdır. Lif kabağı tohumları iç mekanda Nisan ayı, dış mekanda ise ilkbaharın son donlarından sonra ekilmelidir. Toprak ısınmaya başlayınca ekim işlemi yapılır. Ekim işlemi sırasında tohumlar arasında boşluk bırakılmalıdır.